De methode zou ook in FCI-landen gebruikt zijn, de registratie van honden met vervalste export-pedigrees uit Belarus

De Alabai moet de trots van het land verbeelden

Op online veilingen worden hoge bedragen geboden voor kampioens-herdershonden

Er ging een juridisch gevecht van bijna vijf jaar aan vooraf, maar gisteren heeft de Duitse rechter dan eindelijk het verlossende woord gesproken.

De AKC, de American Kennel club, heeft twee nieuwe rassen erkend per 1 januari jl: de Barbet en de Dogo Argentino zijn toetreden tot de lijst van erkende rassen

De Inuit, vroeger ook wel Eskimo’s genaamd, leven al eeuwenlang vergezeld door hun sledehonden.In het wilde en onherbergzame Noordpoolgebied is er geen betere metgezel dan een hond, hoewel niet zomaar elk ras daarvoor ingezet kan worden. 

Ruim 400 Rottweiler-eigenaren uit heel Duitsland demonstreerden vorige week  zondag in het centrum van Rottweil tegen de mogelijke verscherping van de “Rassenliste”, de lijst met gevaarlijke honden, in de deelstaat Baden-Württemberg. 

De Harrier is met ingang van 1 januari 2020 erkend door de Kennel Club in Engeland. Het ras zal worden ingedeeld in de Hound Group in het rassenregister.

Begin september heeft de FCI opnieuw drie rassen voorlopig erkend, rassen die vanaf nu dus in alle FCI-landen kunnen deelnemen aan shows en voor wie stambomen kunnen worden afgegeven. 

De Tibetaanse Mastiff is een speciaal ras hond. Volgens liefhebbers, en zeker niet ten onrechte, een van de oudste rassen. Maar ook een ras dat –opvallend genoeg- op grote hoogtes kan werken. In de bergen dan, waar zuurstof schaars is.

Het mag dan een origineel Engels ras zijn, het aantal West Highland White Terriers (WHWT's) neemt gaandeweg af, in ieder geval in thuisland Engeland.

We hebben al honderden jaren honden gefokt gericht op verschillende taken, van waakhonden tot herders, van gezelschapshonden tot jachthonden. En we gaan er vaak vanuit dat het verschil in gedrag in de genen ligt.

“Hieronder een collectie van honden.  Wij zijn benieuwd welke honden u denkt te herkennen.

Via Facebook is zojuist de complete lijst van hondenrassen, nationaal erkend, beschikbaar gekomen die voortaan in België niet alleen kunnen showen, maar ook in het stamboek kunnen worden opgenomen. Het gaat dus om rassen die niet FCI-erkend zijn, maar wel in het land van herkomst.

The Belgian Kennel Club Saint Hubert has started an investigation into possible falsification of pedigrees with the  Malinois. The KMSH has received a notification that there may be tampered with pedigrees, and will perform some thorough investigation, as the KMSH told Dogzine..

Flying with your power breed?  Prepare well.  Anyone in possession of a "fighting dog", a dangerous breed, will have to orientate quite well how to transport his dog by plane. Several companies use a variety of different rules, that may differ from breed to breed or look-alike.

Today was the second day of the General Assembly, the General Assembly of the FCI. Almost by tradition it takes a while before the outcome becomes clear, but  slowly there are messages about the decisions.

Naast twee nu officieel erkende hondenrassen door de FCI, zijn er dit jaar ook drie rassen toegelaten op een voorlopige basis.

Op de jaarlijkse FCI-bijeenkomst, afgelopen 30 april, werden twee rassen definitief erkend.
Het zijn beide rassen die al een nationale erkenning hadden maar nu dus internationaal erkend zijn.

Sinds de bekendmaking van het rapport over kortsnuiten en de aangekondigde maatregelen van minister Schouten is het stil.

innen het fokprogramma van de AVLS (Algemene Vereniging Liefhebbers van Saarlooswolfhonden) is een F2-nest geboren, wat betekent een tweede generatie outcross.
De pups zijn dus 75% Saarlooswolfhond en 25 % Working Husky.

Op 10 maart had de Nederlandse Poedelclub haar jaarlijkse ledenvergadering.
En daar werd een bijzondere nieuwe regel aangenomen.

In 2018 heeft het bestuur van de Raad van Bheer besloten dat buitenlandse rassen – die nog niet door de FCI zijn erkend, maar wel door een FCI erkende kennelclub, contractpartner of associatiepartner – door de Raad van Beheer nationaal erkend kunnen worden en ingeschreven worden in het Voorlopig

Op 25 maart 2019 kondigt de Raad van Beheer aan twee nieuwe rassen nationaal te erkennen. Dit keer de uit Duitsland afkomstige Biewer Terrier en de Poolse Jacht Spaniel. Deze laatste bespraken we eerder al eens in ons magazine. Hierbij een korte introductie van beide rassen:

The Kennel Club in Engeland kondigde op 25 februari 2019 aan dat een nieuw hondenras was toegevoegd aan de “at watch”-lijst. Hierop staan rassen die in zorgwekkend kleine aantallen geboren en geregistreerd worden bij de kennelclub.

In Engeland zijn whippets met afwijkende kleuren. En dat zijn niet zomaar afwijkende kleuren, nee, het gaat hier om merle.

In Schotland zijn maatregelen aangekondigd tegen “designerdieren”. De plannen spreken van een verbod in de loop van dit jaar.

De Border Collie is sportief, de Golden Retriever zachtaardig en vriendelijk en de Terrier eigenwijs. We kennen allemaal het karakter dat past in het plaatje van bepaalde hondenrassen. We weten ook dat dit gedrag is ontstaan door selectie.

In het Kynologisch Reglement wordt de mogelijkheid geboden buitenlandse rassen – die (nog) niet door de FCI zijn erkend – nationaal te erkennen. Deze rassen worden dan in het Voorlopig Register van de Nederlandse stamboekhouding (VR) ingeschreven. 

Het heeft heel wat discussie gekost onder de liefhebbers en binnen de Spaanse kennelclub, maar de beslissing is gevallen: de naam van de Dogo Canario wordt Presa Canario.