• Embark wil gen voor TVD vinden
Leestijd
minder dan
1 minuut
Tot nu toe gelezen

Embark wil gen voor TVD vinden

ven, 07/26/2019 - 15:03

Het Amerikaase bedrijf Embark Veterinary Inc heeft vandaag een nieuw onderzoek aangekondigd naar Tricuspid Valve Dysplasia (TVD). De resultaten zullen worden gebruikt om een ​​DNA-test te ontwikkelen voor de aandoening. TVD is een vaak fatale  aangeboren hartafwijking die naar schatting twee tot zeven procent van de honden treft. Bijna een kwart daarvan rasechte Labrador Retrievers. Van TVD is bekend dat het erfelijk is bij honden, maar er zijn meer gegevens nodig om de genetische banden van deze ziekte te ontcijferen. Om het onderzoek te versnellen, roept Embark eigenaren en dierenartsen op om weefselmonsters van dieren met de ziekte op te sturen.

Het onderzoeksplatform van Embark maakt de snelle screening van honderden honden en daardoor vroege ziektedetectie mogelijk, waardoor een betere behandeling en grotere overlevingskans mogelijk is. "We hebben doelbewust een robuust platform voor genetisch onderzoek gebouwd. Na verloop van tijd kunnen we samenwerken met fokkers om DNA-tests te gebruiken om deze aandoening in toekomstige generaties Labrador Retrievers te verminderen of zelfs te elimineren," zegt Ryan Boyko , CEO van Embark.

Labrador-eigenaren met honden die zijn gediagnosticeerd met TVD door een veterinaire cardioloog (inclusief diegenen die routinematige OFA-hartonderzoeken uitvoeren) worden aangemoedigd om deel te nemen aan het onderzoek. Er zijn geen kosten om deel te nemen en alle verzamelde en beoordeelde gegevens van deelnemers aan het onderzoek worden geanonimiseerd om privacy te waarborgen. Deelnemers krijgen een uitgebreid Embark DNA-profiel in ruil voor deelname aan het onderzoek. Voor meer informatie en aanmelden voor deelname, bezoek  embarkvet.com/breeder/labrador-TVD